.

.

maanantai 2. kesäkuuta 2014

Mieli täynnä rakkautta ja tappajan kuvia

Nyt täällä tapahtuu taas kummia. Miksi kaikki kummuus tapahtuu aina kerralla? No, kummaa tässä viikonlopussa oli ainakin se, että sairastuin kovasti. En itseasiassa ole koskaan ole ollut niin kovassa kuumeessa kuin nyt viime päivinä. Toki myös kuumehoureet olivat täysin omaa luokkaansa. Olen sellainen perusterve ihminen, joka ei koskaan ole ollut millekään allerginen, sellainen joka ei ole herkkä millekään ja kestää hyvin kaikki pöpöaallot ynnä muut. Mutta nytpä rasahti kerralla kolmenkymmenenyhdeksän kuume ja hengitysvaikeudet, jotka veivät lopulta Oysin yöpäivystykseen.

Saatuani liikkumiskykyni tänään takaisin, tallustin tyhjentämään täyttynyttä postilaatikkoani. Siellä oli raportti, jonka opintopsykologi on kirjoittanut hakeuduttuani testeihin matematiikan oppimisvaikeuksieni vuoksi. Oli jollain tapaa hämmentävää lukea testien perusteella tehty luonnehdinta ongelmastani. Ja minusta.
"Ainolla on hyvin negatiivinen suhtautuminen matematiikkaan, johon liittyy sekä kiinnostuksen puutetta ainetta kohtaan, että kokemukset sen ylivoimaisesta vaikeudesta. Laskutehtävien tekemiseen ja tarkistamiseen liittyy ahdistuneisuutta. On mahdollista, että Ainon kokemuksen taustalla on laskutaidon erityisvaikeutta, joka on lähtenyt perustaitojen hallitsemisen vaikeudesta ja näkyy aikuisena näiden taitojen soveltamisessa. Koska laskeminen on koettu epämiellyttäväksi ja hankalaksi alusta lähtien eikä sitä ole muiden taitojen tapaan korostettu, ei se ole harjaantunut samassa tahdissa esimerkiksi kielellisten taitojen kanssa. Ainolla on kuitenkin paljon vahvuuksia, kuten kielelliset ja sosiaaliset taidot, päättelykyky ja tarkkaavaisuus näönvaraisessa havainnoinnissa. Ainolla on nopea työote, mikä joissain tehtävissä näkyy pienenä huolimattomuutena tai ohjeiden huomiotta jättämisenä. Muuten hän keskittyy tehtäviin hyvin ja työskentelee ahkerasti."
Niin, se on nyt virallisestikin todettu, että minulla on ongelma. Mitäs sitten? Miten läpäisen nuo helvetilliset matikan kurssit? Miten tämä tieto minua hyödyttää? Saisinko vapautuksen, jos aivoni eivät olisi kykeneviä suoriutumaan sen tasoisesta matikasta, mitä meiltä vaaditaan? Vai jäänkö sitten vain yksinkertaisesti valmistumatta?

Koomaillessani ja harhaillessani houremaailmoissa olen myös löytänyt itsestäni uuden puolen, tai en ehkä uutta, mutta sellaisen asian johon en uskonut olevani kykenevä. Vaikka minun on fyysisesti juuri nyt hyvin hankala hengittää vaikeasta keuhkoputkentulehduksestani johtuen, kulkee happi sielussani nyt paremmin kuin pitkiin aikoihin. Minä osasin antaa anteeksi. Minä osasin jättää ahdistuksen, pelon ja kaikki möröt, osasin haudata kaiken sen ja antaa anteeksi. Ja voin kertoa, että se tuntuu aivan helvetin hyvältä.

Vuosi kulki kuin askeleet
Jäniksen loikkia
Totuin takkiisi naulassa
Ja annoit merkkisi
Jäi pala multaa kun vannottiin
Kynsien alle, nousten, taipuen

Kaiken jälkeen olet kaunis
Kaiken jälkeen 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti